Vaalitoimitsijaksi?

Oletko kiinnostunut toimimaan äänestyspäivänä (18.4.2021) toimitsijana äänestyspaikalla?

Kyseessä on luottamustoimi, mistä maksetaan palkkio (kts. alla!).

Vaalilautakunnissa hoidetaan kaikkia eri vaalipaikan töitä, otetaan vastaan äänestäjiä, merkitään äänestysluetteloita, leimataan äänestyslappuja ja lopuksi lasketaan äänet.

Erityisosaamista ei tarvita, mutta jonkin verran tarkkuutta kyllä, ja tietysti reipas mieli! Lisäksi sinun on oltava täysi-ikäinen ja asua Espoossa.

Peruspalkkio äänestyspäivänä on 320€, ääntenlaskusta 150€, ja järjestäytymiskokouksesta (mikä pidetään yleensä edellisenä päivänä tai viikolla) 170€. Yhteensä siis 640€, mistä vähennetään 30% nk.”puoluevero”, sekä tietysti oman veroproseninm mukainen tulovero.

Äänestyspaikoille tarvitsemme kymmeniä toimijoita – ota siis rohkeasti yhteyttä!

Ilmoittautumiset ja lisätietoa voi kysyä Espoon Demarien sihteeriltä, info@espoondemarit.fi

Tarkemmin vaalilautakuntapalkkioista:

”Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan palkkio on 330 euroa ja jäsenen palkkio 220 euroa kokoukselta. Vaalipäivänä ja kunnallisvaaleissa lisäksi äänten tarkastuslaskennan toimittamispäivänä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan palkkioon 550 euroa ja jäsenen palkkio 330 euroa.Vaalilautakunnan puheenjohtajan palkkio on 220 euroa ja jäsenen palkkio 170 euroa järjestäytymiskokouksesta. Vaalipäivänä vaalilautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan palkkio on 470 euroa ja vaalilautakunnan jäsenen palkkio 320 euroa. Lisäksi vaalipäivänä vaalilautakunnan puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle, jäsenelle ja varajäsenellemaksetaan äänten laskennasta 150 euroa. Laitosäänestystä toimittavan vaalitoimikunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan palkkio on 520euroa ja jäsenen palkkio 280 euroa toimituspäivältä.”

Palkkiosta peritään 30% puolueveroa Espoon sos.dem.kunnallisjärjestölle, ja muutoin se on normaalia verotusksen alaista tuloa.