Vaaliohjelma 2017-2021

Espoon Sosialidemokraattien kunnallisvaalien 2017 pääteemat

Onnellisten ihmisten Espoo

Tuhansia uusia asuntoja!

Rakennamme uusia asuinalueita mm. Keraan ja Suomenojalle ja tiivistämme vanhoja alueita. Nopeutamme kaavoitusta ja ostamme kaupungille uutta tonttimaata tulevaisuutta varten. Kaupungin vuokrataloyhtiö Espoon Asunnot Oy:lle luovutamme tontteja nopeasti uusien vuokra-asuntojen rakentamista varten.

Espoosta entistä elävämpi!

Merenrata kuuluu kaikille, joten rakennamme rantaraitin loppuun. Huolehdimme kaavoituksella että kasvavassa Espoossa säilyy riittävästi virkistysalueita ja puistoja. Nostamme lähiöt uuteen nousuun täydennysrakentamisen ja lähiö-ohjelman avulla.  

Espoosta joukkoliikennekaupunki!

Rakennamme kaupunkiradan Leppävaarasta Espoon keskukseen. Lippujen hinnat pidämme kohtuullisina ja samansuuruisina Espoon sisällä kaupungin lisärahoituksella. Pyöräilyn ja kävelyn edistämiseksi lisäämme pyörätieverkostoa ja pysäköintipaikkoja asemille.

Kaupungin tilat espoolaisille!

Edistämme espoolaisten aktiivisuutta tukemalla yhdistyksiä taloudellisesti ja helpottamalla kaupungin tilojen laajempaa käyttöä

Tukea tarvitseville!

Tuemme lapsiperheiden elämää laadukkailla palveluilla, päivähoidosta kulttuuriin. Tarjoamme jokaiselle lapselle harrastuksen. Meidän Espoomme kulkee vaikeuksissa olevien rinnalla.

Huolehditaan vanhuksista ja vammaisista!

Teemme Espoosta esteettömän kaikille. Pidämme niiden puolta, joiden omat voimat eivät riitä. Lisäämme kotihoidon resursseja, jotta apua tarvitsevat saavat Suomen parasta kotihoitoa.

Parasta koulutusta kaikille lapsille!

Jokainen lapsi taustasta, varallisuudesta tai asuinalueesta saa toimestamme Suomen parasta koulutusta Espoossa. Emme kasvata päiväkotien ryhmäkokoja vaan tarjoamme ilmaisen varhaiskasvatuksen espoolaislapsille. Korjaamme ongelmarakennukset, koulut ja päiväkodit..

Vastuullista ja avointa taloudenhoitoa Espooseen!

Pidämme kaupungin talouden tasapainossa. Emme leikkaa palveluluista tai investoinneista, vaan tarpeen vaatiessa nostamme kunnallisveroprosenttia ja käytämme nykyistä enemmän kaupungin rahastojen tuottoja. Emme yhtiöitä kaupungin palveluita. Käytämme verotulot Espoon omiin palveluihin, emme veroparatiisiyhtiöiden voittoihin.

Espoosta Suomen yritysmyönteisin kaupunki!

Pilkomme kaupungin hankinnat niin, että myös pienet espoolaiset yritykset voivat osallistua niihin. Lisäämme yhteistyötä yritysten kanssa ja takaamme kaavoituksen sujuvuuden.  

Työtä espoolaisille!

Panostamme työttömyyden vähentämiseen. Lisäämme määrärahoja työllistämiseen, nostamme nuorille tarjottavien kesäsetelien määrää ja räätälöimme uusia palveluja työttömille yhdessä valtion ja oppilaitosten kanssa.