HOK-ELANNON EDUSTAJISTOVAALIT TULEE: MIKSI SINUNKIN KANNATTAA ÄÄNESTÄÄ?

Espoolainen, herätys! HOK-Elannon Edustajistovaalit ovat jo aivan nurkan takana.  Sinulla, hyvä lukija, on mahdollisuus suoraan vaikuttaa siihen, millainen osuuskauppa palvelee sinua, perhettäsi ja muita pääkaupunkiseudun asukkaita. Tässä kirjoituksessa pyrin avaamaan näihin vaaleihin liittyviä teemoja ja kertoa miksi juuri sinun kannattaa tässä äänestää.

Äänestää kannattaa, vaikka et olisikaan valtavan kiinnostunut politiikasta. Äänestämällä voit olla mukana suoraan vaikuttamassa siihen millaisilla periaatteilla suuri osuuskuntamme arkeemme ja yhteisöömme vaikuttavia palveluita tarjoaa. Kaiken lisäksi äänestäminen näissä vaaleissa on helppoa, voit äänestää sähköisesti.

1. PAIKALLINEN VAIKUTTAMINEN

HOK-Elanto on osuuskauppa, joka tarjoaa monipuolisia palveluita ja etuja alueellamme. Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, millaisia palveluita ja etuja osuuskauppa tarjoaa juuri omilla kotikulmillasi. Onko sinulle tärkeää, että lähikaupassasi on kotimaisia tuotteita, edullisia hintoja ja ystävällinen palvelu? Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, millainen kauppa sinua palvelee.

2. EDUSTAJISTON ROOLI

HOK-Elannon Edustajisto on paikallisen osuuskaupan ylin päättävä elin. Se valvoo osuuskaupan toimintaa ja tekee tärkeitä päätöksiä esimerkiksi taloudesta, investoinneista ja palveluista. Äänestämällä voit vaikuttaa siihen, millaisia linjauksia edustajisto tekee. Haluatko, että osuuskauppa panostaa enemmän ekologisiin vaihtoehtoihin? Tai että palvelut ovat entistä saavutettavampia kaikille? Äänestämällä voit olla mukana vaikuttamassa siihen miten näihin asioihin HOK-Elannon piirissä suhtaudutaan.

3. DEMOKRATIAN EDISTÄMISTÄ

Osuuskauppatoiminta perustuu demokraattisiin periaatteisiin. Äänestämällä olet mukana tässä demokraattisessa päätöksenteossa ja osoitat, että sinulle on tärkeää vaikuttaa yhteisiin asioihin. Äänestämällä et vain valitse edustajia, vaan ilmaiset myös mielipiteesi siitä, millainen osuuskauppa sinulle ja muille jäsenille on tärkeä.

4. NUORETKIN VOIVAT VAIKUTTAA

Varsinkin nuorena voi helposti tulla fiilis, että ei pysty vaikuttamaan. Äänestäminen on yksi helppo keino olla mukana vaikuttamassa myös nuorempien sukupolvien tulevaisuuteen. Osallistu ja ota kantaa! Nuoret tarvitsevat ääntään kuuluviin, ja edustajistovaalit ovat oiva tilaisuus siihen. Älä jää sivustakatsojaksi – äänestä ja vaikuta!

Vaalikone avautuu 4.4. ja äänestysaika on 10.-22.4.2024. Muista äänestää ja olla mukana tekemässä HOK-Elannosta entistä parempi osuuskauppa, meille kaikille.

Niko Mourujärvi

Kirjoittaja on Suur-Leppävaaran Demarit ry:n johtokunnan jäsen ja ehdolla HOK-Elannon Edustajistovaaleissa numerolla 276.