Parhaat poliittiset ratkaisut löydetään rakentavalla yhteistyöllä

Viime viikolla Länsiväylän Vaaliareenassa vaadittiin vihaisesti demareilta jo tehtyjen kirjastoleikkausten peruuttamista ja selityksiä, kuinka yli miljoonan leikkaukset kulttuuritoimeen aiotaan toteuttaa.

Yhtään pientä kirjastoa ei ole nyt lakkautettu. Ratkaisut kirjastopalveluiden –  ja kaikkien muidenkin kuntalaisille tärkeiden palveluiden –- tulevaisuudesta tehdään kesäkuun kunnallisvaaleissa. 

Me demarit puolustamme kuntalaispalveluita;  oli sitten kyse  lasten, nuorten, perheiden tai  ikäihmisen terveydestä ja hyvinvoinnista,  koulutuksesta ja sivistyksestä tai julkisesta liikenteestä. Palveluiden on oltava lähellä ja niiden on toimittava koko Espoossa hyvin. 

Valitettavasti koronavirus ehtii tehdä  tästäkin vuodesta monin tavoin kurjan. Mutta pandemia  on myös luonut uusia innovatiivisia tapoja toimia. Uuden valtuuston keskeinen tehtävä onkin käyttää koronan johdosta saatavat valtion tuet sekä  eri syistä säästyvät  rahat palveluihin niin, että niitä ei jää käyttämättä kymmeniä miljoonia, kuten valitettavasti vuonna 2020 kävi.  Säästyviä rahoja pitäisi erityisesti kohdentaa nuoriin, joiden elämää korona on rankasti kohdellut sekä yksinäisyydestä kärsiviin ikäihmisten palveluihin.

Kuntalaisille parhaat poliittiset ratkaisut – myös pienten kirjastojen osalta –  löydetään rakentavalla, vastuuta ottavalla, kuntalaisia kuuntelevalla  ja luovalla yhteistyöllä. 

Siihen mukaan kutsuen

Espoon demareiden valtuustoryhmän puolesta sen puheenjohtajisto

Markku Sistonen

Liisa Kivekäs

Martti Hellström