Espoon demarit iloitsevat budjettineuvottelun tuloksesta

Espoon SDP:n valtuustoryhmä iloitsee budjettisovusta ja siitä, että valtuustoryhmien kesken syntyi laaja yhteisymmärrys ja näkemys espoolaisten palveluiden turvaamiseksi.

Demarit ovat tyytyväisiä, että neuvotteluissa henkilöstön jaksaminen ja riittävyys saivat ison painoarvon: henkilöstön pysyvyyden ja rekrytointien osalta selvitetään mm. pätevöitymiskoulutuksen lisäämistä, palkkausta, työsuhdeasuntoja ja varhaiskasvatuksen puolella päiväkotiapulaisten palkkaamista lisäkäsiksi. Henkilöstön hyvinvointi on vahvasti esillä myös SDP:n aluevaaliohjelmassa (https://sdp.fi/fi/hyvinvoinnin-seuraava-askel/).

Ilon aihe on myös hyvinvoinnin ja terveyden toimiala, johon tehtiin lisäyksiä peräti 2,4 miljoonan euron edestä mm. hoitojonojen purkuun, mielenterveystyöhön, etäkotihoidon resursseihin sekä Tyttöjen talon toiminnan turvaamiseen.

Myös Espoon sairaalan päivystysosaston toimintaan on luvassa parannuksia, joita demarit ovat olleet vahvasti ajamassa hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnassa (https://espoo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=2021380-3).

Perusopetukseen suunniteltuja leikkauksia ei toteuteta ja yhteisöpedagogeja saadaan lisää kouluihin. Laajalahden kirjastopalvelut turvataan ja Karatalon käyttö jatkuu nuorisotoimen toimesta.

Erityisesti demareita ilahduttaa yhteinen linjaus siitä, että osavuosikatsauksen yhteydessä kohdennetaan nyt tehtyjen lisäysten lisäksi valtiolta tulevia koronatukia Espoo-tarinan mukaisiin painopisteisiin: lasten ja nuorten hyvinvoinnin varmistamiseen, hoitojonojen ja oppimisvelan purkuun sekä henkilöstön riittävyyteen.